Още тази нощ затварят всички търговски обекти, тръгват и проверки на място

Проверките тръгват в 22 часа, обявиха от полицията. Изключенията има единствено за хранителни магазини, дрогерии и аптеки

От 22 часа тази вечер започват първите проверки, който трябва да установят спазва ли се министерската разпоредба за преустановяване работа на всички търговски обекти с изключение на хранителни магазини, дрогерии и аптеки. Това стана ясно на приключилия току-що извънреден брифиннг на Областния управител Дани Каназирева и шефът на ОД МВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, предаде репортер на DCnews.bg.ю

„От тази вечер целият състав на МВР в Пловдив започва проверки по изпълнение заповедта на министъра. При нарушения първо ще предупреждаваме, след това ще санкционираме. Контролът ще е през цялото денонощие за времето до 29 март“, коментира директорът на полицията. Той подчерта, че компромиси няма да се правят. Наказанията са солидна глоба, но могат да бъдат и лишаване от свобода.

Под търговски обекти пък се разбира абослютно всичко – включително автосервизи, салони за красота, фризьорски салони, кафенета, гумаджийници, хотели, спа комплекси и прочие, поясниха Каназирева и Рогачев.

„Заповедта е категорична и ясна, трябва да се спазва. Апелирам пловдивчани да спазват и останалите мерки за безопасност. Хората трябва да бъдат отговорни за себе си и за тези около тях“, заяви още комисаря Рогачев.

Кметовете на общините също ще бъдат задължени да оказват помощ на полиция и Областна управа за съвместните акции. „Нека те да бъдат на работните си места, да си организират работния процес и да ни съдействат“, заяви той. Засилен контрол ще има и на територията на етническия квартал „Столипиново“.

Областният и шефът на МВР призоваха още хората да не се презапасяват с продукти, тъй като уверенията са, че има достатъчно храна и лекарства.

Припомняме, че от днес до 13 април в страната е обявено извънредно положение; а със заповед на министъра на здравеопазването до 29 март се преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Зура написа:

    ЗАЩО ГУМАДЖИНИЦИТЕ РАБОТЯТ И НЯКОИ СЕРВИЗИ

    • DC NewsDC News написа:

      Не работят само местата, където се струпват много хора – спортни обекти, големи молове, заведения. На гумаджийниците много народ няма. :)

Top