Още трима са арестувани за аферата с пране на пари от „Кепитъл консултинг“

Прокуратурата ще поиска за тях в понеделник да бъдат оставени за постоянно зад решетките

Още трима души са задържани в рамките на разследването за пране на пари, ръководено от софийската кантора, съобщи днес пред журналисти окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Припомняме, че случаят бе разплетен след палежа на магазин за скъпи моторни масла на бул. „Дунав“. Собственикът на помещението, в което се намирал магазинът – Костадин Танев, се оплакал заради изнудване, след като „ощипал“ с 37 хил. евро софийската фирма.

Пловдивски прокурори разбиха мащабна схема за пране на пари, ръководена от софийска кантора

Единият от арестуваните е бил шофьор на собственика и управител на дружеството “Кепитъл консултинг” ЕООД, базирано на  бул. „Шипченски проход“ 18, ет.5, офис 503 в столицата. 33-годишният Стоян Тонев е ямболия и също е задържан, като вече му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Той  притежава и офшорни компании, някои от тях регистрирани в Сърбия и в държави от ЕС. Според визитката му той е всепризнат експерт в данъчната оптимизация и европейското право, и има магистърска степен по право от Софийския университет.  Съосновател е на популярната в миналото счетоводна къща за регистрация на дружества – „Регихелп“.

Тонев е изпълнителен директор на „Кепитъл консултинг“, която е основал сам, но през 2017 година е прехвърлил фирмата на друг човек. Всъщност, в момента според Търговския регистър фирмата, която притежава „Кепитъл консултинг“ е „Баланс Груп Активити“ ЕООД. Променено е и седалището на фирмата.

Другият арестуван е служител на „Кепитъл консултинг“, а третият – силовак, участвал в изнудването, заплашването и отвличането на възрастна жена от ромски произход от Войводиново. 

1 2

Подобни статии

Top