Осмият сезон на „Игра на тронове“ ще излезе през 2019-а

Осмият сезон на "Игра на тронове" ще излезе през 2019-а

Премиерата на осмия сезон на американския телевизионен сериал

„Игра на тронове“ (Game of Thrones) ще бъде през 2019 година. За това съобщи в интервю за списание Variety актрисата Софи Търнер, която играе ролята на Санса Старк.

„Много съм развълнувана. „Игра на тронове“ ще излезе през 2019 година“, отговори Търнер на въпрос на Variety за това, вълнува ли се по повод премиерата на осмия сезон.

Последната серия на предишния, седми сезон бе пусната на 27 август тази година. Тя набра най-голяма популярност в цялата история на сериала, пише ТАСС.

По-рано компанията HBO се ограничаваше само с двусмислени коментари по повод завършването на популярния сериал. Представители на студията казваха, че „Игра на тронове“ ще завърши  или през 2018-а, или през 2019-а година.

Стана ясно също, че в осмия сезон ще има не десет серии, както в повечето други, а шест. Авторите на проекта обясниха това с желанието да се концентрират върху качеството на епизодите. „Не искаме да изморим зрителите, отбелязват още от HBO.

Сагата „Игра на тронове“ е създадена по мотиви от епичната фентъзи поредица „Песен за огън и лед“, чийто автор е американският писател Джордж Мартин. Премиерата на първия сезон на проекта, завоювал впоследствие огромна популярност в целия свят, бе през април 2011 година. Сериалът е един от най-скъпо струващите проекти в историята на американската телевизия.

Снимки: ТАСС и deskbg.com
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top