Оставиха на свобода шофьора, убил малката Цветозара в Анево. Родителите: "Ще протестираме отново!" (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Оставиха на свобода шофьора, убил малката Цветозара в Анево. Родителите: „Ще протестираме отново!“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Виновният водач е карал преди инцидента колата си с 36 км/ч., кръвната му проба за наркотици все още не е готова

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „подписка“, наложена на 72-годишния Денчо Денчев от Казанлък от Окръжния съд под тепетата. На 13 април възрадстният мъж блъсна с Шкодата си и уби на Подбалканския път 2-годишната Цветозара от сопотското село Анево, а 53-годишната баба на момиченцето все още е в тежко състояние в УМБАЛ „Св. Георги“.

2-годишно детенце загина при тежък пътен инцидент в Карловско (СНИМКА)

Днес десетки жители на Анево, близки на почерненото семейство, протестираха пред Съдебната палата в Пловдив, настоявайки съдът да задържи под стража шофьора. Според родителите на загиналото момиченце Ивелина и Станимир Станеви, има опасност водачът да се укрие, тъй като през повечето време живее в Чехия при децата си.

Жената, блъсната в Анево, е с тежки травми и опасност за живота

В съдебната зала стана ясно, че основно пенсионерът живее при близките си в Чехия.

Заради това прокурорът по делото от Апелативна прокуратура – Пловдив Атанас Янков настоя пред съдебния състав за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ или в краен случай – за по-леката „домашен арест“. Според Янков причината не била, възрастният мъж ще се укрие, а че може да се затрудни досъдебното производство в предстоящия двумесечен срок на разследването.

Пуснаха от ареста шофьора, убил по непредпазливост 2-годишното дете в Анево

Ето какво каза прокурорът след заседанието:

Защитникът на Денчев адвокат Мерджанов обаче посочи, че възрастният мъж има жилище в Казанлък и всъщност трябва да се яви пред разследващите органи само за предявяването на обвинителния акт и след това за съдебното дело.

Мерджанов допълни, че Денчев страда от няколко заболявания, сред които хронична исхемична болест на сърцето и други сърдечни проблеми, както и хронична хипертония. За тези заболявания са му предписани лекарства, които биха могли да повлияят на пробата от драг чека, с който шофьорът бил тестван. Припомняме, че на първата инстанция стана ясно, че пробата за наркотици на шофьора е положителна за канабис. Денчев обаче продължи да отрича, че е употребил дрога и е настоял да му бъде взета кръвна проба, резултатът от която още не е ясен.

Окръжната прокуратура протестира „подписката“ на шофьора, блъснал малката Цветозара в Анево

1 2

Подобни статии

Top