Оставиха окончателно в ареста убиецът на 21-годишната Красимира от Бегово - DC news

Оставиха окончателно в ареста убиецът на 21-годишната Красимира от Бегово

Окръжният съд потвърди мярката му „задържане под стража“

Окръжният съд в Пловдив потвърди определението на магистратите от Районния, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Любомир Петров. Той бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 21-годишната Красимира Куковска, с която живеел на семейни начала. Двамата имали и две деца – на 2 месеца и две години.

Съдът решава да остане ли в ареста убиецът на Красимира от Бегово

Припомняме, че убийството бе извършено на 17 септември в Бегово, а впоследствие Петров се опитал да заличи следите, заедно с още един мъж.

Прокуратурата официално за убийството на 21-годишната Красимира в Бегово

Окръжният съд прие доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдебният състав счита и, че при по-лека мярка  от „задържане под стража“ съществува опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка – Skype между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала на Окръжен съд, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top