Оставиха под домашен арест ученика, помел при дрифт три момичета в Стара Загора - DC news

Оставиха под домашен арест ученика, помел при дрифт три момичета в Стара Загора

Момчето ще продължи да носи електронна гривна за наблюдение

Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на 18-годишния ученик Никола Михайлов от Стара Загора, който помете при дрифт три млади момичета и им причини тежки наранявания. Това съобщиха от пресслужбата на съда в Пловдив. Съдът не промени мярката му за неотклонение, като  потвърди определението на Окръжен съд – Стара Загора за „домашен арест“ и електронно устройство за наблюдение.

БМВ помете три момичета на тротоар в Стара Загора

Срещу ученика първоначално е повдигнато обвинение за това, че на 01.10.2021 г. по непредпазливост е извършил пътно-транспортно произшествие в Стара Загора, като е блъснал три момичета и им е причинил тежки наранявания (кракът на една от пострадалите е ампутиран). През декември миналата година, прокуратурата преквалифицира извършеното от момчето деяние в тежко умишлено престъпление, което вече е подсъдно на Окръжен съд – Стара Загора.

Арестуваха виновния за трагедията в Стара Загора 18-годишен ученик

Апелативните магистрати обсъдиха молбата на тийнейджъра за промяна на мярката му за неотклонение и приеха, че има достатъчно данни за неговата съпричастност към престъплението, в което е обвинен. По показания на една от пострадалите, преди катастрофата той е извършвал дрифт на колелото на пътното платно.

Съдът прецени, че въпреки че Никола е с отнето свидетелство за правоуправление, поради високата обществена опасност на деянието все още има опасност при една по-лека мярка за неотклонение младежът да извърши ново престъпление. Няма опасност от укриване, посочиха магистратите.

Домашен арест за 18-годишния дрифтър Никола от Стара Загора

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top