Оставиха в ареста 19-годишния, причинил меле на магистрала „Тракия“ след гонка с полицията

При катастрофата тежко пострада 49-годишна жена, джигитът участвал в канал за мигранти

Състав на Районния съд в Пловдив остави в ареста 19-годишния джигит, който миналия четвъртък избяга от полицията на магистрала „Тракия“ и при гонитбата с униформените, се промъкна между две коли и се удари в тях. В резултат на това той е причинил по непредпазливост средна телесна повреда на 49-годишна жена, пътувала в едната кола. Както DCNEWS вече писа, тя бе откарана в тежко състояние в болница.

Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за дръзкия хасковлия с инициали Е.Г.  На 22 юли на  на магистралата, при специализирана полицейска операция униформени на два пъти му подали сигнал да спре край Ихтиман и Пазарджик, но младият мъж избягал от тях.

Джигит блъсна кола на магистрала „Тракия“ след гонка с полицаи, тежко ранена е жена

В района на 111-я километър полицейски патрул отново се опитал да го спре. 19-годишният хасковлия избягал, а полицаите го подгонили. При гонката младият шофьор се опитал да мине между вде коли, но се ударил в тях и така се стигнало до раняването на жената.

От прокуратурата събощиха, че той е трябвало да бъде проверен заради подаден сигнал, че е подпомогнал мигранти да преминат незаконно през страната. За този случай е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Пазарджик.

49-годишна жена е в болница след катастрофата на АМ „Тракия“, в автомобила имало и две деца

Освен за причинената по непредпазливост средна телесна повреда, младият мъж е обвинен и в това, че е попречил на полицейски служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Пловдив да изпълнят задълженията си по Закона за МВР, като отказал да изпълни разпорежданията им и възпрепятствал извършването на проверка.

Определението на Районен съд – Пловдив може да се обжалва пред Окръжния съд в тридневен срок. Ако това стане, мярката пред втората инстанция ще бъде гледана другия вторник, от 15.30 ч.

Подобни статии

Top