Оставиха в ареста Анка, която преби почти до смърт невръстната си дъщеричка - DC news

Оставиха в ареста Анка, която преби почти до смърт невръстната си дъщеричка

2-годишното момиченце все още е в кома

Пловдивският окръжен съд остави в ареста жена, обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1 г. и 10 месеца

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Анка Михайлова, /41 г./, като потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Спрямо Михайлова е повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието е извършено в условията на домашно насилие върху малката Севда – на 1 г. и 10 месеца.

Момиченцето все още е в кома. То било прието в болницата с черепно-мозъчна травма, синини по тялото, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания. Отливка от зъбите на Анка Михайлова е показала, че следите са направени от нея. Припомняме, че пред районния съд жената обясни, че хапала детето, за да го свести.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода в размер от 3 до 15 години.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните доказателства може да се формира обосновано подозрение, че Анка е причинила тежките телесни повреди на малолетната си дъщеря. Съдът споделя изцяло изложената от Районния съд реална опасност жената да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража.

Окръжният съд счита, че е налице и реална опасност от укриване, тъй като от данните по делото става ясно, че Анка Михайлова контактува с лица, които живеят извън страната и може да се възползва от това.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

Снимка: БНР

Подобни статии

Top