Оставиха в ареста Даниел и Маргарита, превозвали мигранти с линейка - DC news

Оставиха в ареста Даниел и Маргарита, превозвали мигранти с линейка

Младата жена имала бърз кредит и това я накарало да се заеме с каналджийство

Мъжът и жената, които бяха арестувани в село Труд за трафик на мигранти в линейка остават в ареста, определи Окръжният съд в Пловдив.

Даниел Георгиев и  Маргарита Маринова обжалваха мярката си за неотклонение, но тя бе потвърдена от втората инстанция.

По време на днешното заседание стана ясно, че жената се е включила в схемата заради необслужени бързи кредити. Това каза адвокатът на 29-годишната Маргарита Станимир Цветков пред съда. Същото каза и сестра й Силвия, която бе разпитана като свидетел по време на днешното заседание.

Според сестрата кредитът не бил обслужван, а кредиторите заплашвали младата жена, сестра й и децата им. Оказа се, че двете сестри живеят в едно и също жилище в столицата.

„Кредиторите идваха 2-3 пъти на адрес да я търсят. Децата се уплашиха. Маргарита също се уплаши. Предполагам, че това е причината да бъде задържана и въобще да се занимава с такова нещо. Тя е добричка и никога не е правила такива неща“, каза Силвия Маринова.

„За пръв път се занимавам с такива простотии, не се чувствам добре в ареста. Хваща ме депресията и съм на успокоителни“, каза пред съда 29-Маргарита. Тя се оплака, че не знае как е 9-годишното й дете. „Нямам достъп до телефона. На този етап не ми позволяват свиждания“, каза младата жена.

„Обслужвала съм кредита си, останаха ми да върна само 200 лв. Когато ме притиснаха кредитори, се съгласих да сторя това нещо, само и само да спрат да тормозят мен и сестра ми“, посочи Маргарита и помоли за по-лека мярка.

Съучастникът й Даниел Георгиев, който шофирал линейката, също поиска по-лека мярка. Съдът обаче остави и двамата зад решетките.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че двамата бяха задържани на 22 април в с. Труд, където „линейката“ бе спряна след преследване по магистрала „Тракия“. В нея бяха открити 23 – ма афганистанци, които са приминали границатас Турция и е трябвало да стигнат до Сърбия срещу 5000 евро на човек. Последва второ преследване, тъй като трафикатнтите направиха втори опит да избягат от полицията.

Георгиев и Маринова са криминално проявени. Той има 4 дела за кражби, наркотици и шофиране на МПС след употреба на дрога. Жената е с регистрация за кражби.

Източник: „Радио Пловдив“ и „Марица“
Снимка: „Марица“

Подобни статии

Top