Оставиха в ареста дилър на марихуана, можел да извърши друго престъпление

Опитал да продаде на клиент около 300 грама дрога

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Н. Т. като отхвърли жалбата му като неоснователна и потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив спрямо него, мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е обвинен в това, че на 6 и 7.05.2020 г. е разпространил на друго лице, а впоследствие в дома си е държал високорисково наркотично вещество от общо около 300 грама марихуана с цел разпространение.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и показанията на свидетели, може да се направи обосновано предположение, че Н. Т. е съпричастен към деянието, в което е обвинен.

Той е извършил новото престъпление след като преди това е съден за шофиране под въздействие на упойващи вещества и извършва второто деяние в изпитателния срок на присъдата си. За това съдът счете, че има опасност, при по-лека мярка за неотклонение, Н. Т. да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и двамата защитници на обвиняемия.

Подобни статии

Top