Оставиха в ареста дилър, обвинен в контрабанда на кило хероин

Дилърът използвал за муле жена, която пренесла дрогата в бельото си

Пловдивският апелативен съд остави без уважение жалбата на Й. А. срещу наложената му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ и го остави в ареста. Той е обвинен в контрабанда на наркотици в качеството му на подбудител и помагач.

Хасковският окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Й. А., тъй като има данни, че той е получател на килограм хероин, който бил пренесен през граничен пункт „Капитан Андреево“ от жена, която също е задържана, но не е обжалвала мярката си за неотклонение. Тя влязла в България с автобус от Турция. Хероинът е открит при щателна митническа проверка. Той бил разпределен в три пакета поставени в бельото на обвиняемата.

Апелативните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства за съпричастност на Й. А. към деянието, в което е обвинен. По делото има данни, че той е осъждан и се движи в криминални среди, занимаващи се с наркотици. За това съдът приема, че при по-лека мярка за неотклонение от „задържане  под стража“ има опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав и защитника.

Подобни статии

Top