Оставиха в ареста дилър, спипан от асеновградските ченгета с над кило марихуана

Той бил арестуван след полицейско преследване, марихуаната била открита на адреса му

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста К. П., който обжалва взетата от Окръжен съд – Пловдив спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресслужбата на съда.

47-годишният К.П. е арестуван на 20.12.2021 г. след полицейско преследване от служители на РУ-Асеновград. При претърсване в дома му са открити и иззети малко над един килограм марихуана, предназначена за разпространение.

Апелативните магистрати са преценили, че правилно първоинстанционния съд е счел, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията в които е обвинен. В подкрепа на този извод са събраните гласни, писмени и веществени доказателства.

На следващо място, касае се за умишлени престъпления, за които  се предвижда наказание лишаване от свобода. Първото е и тежко умишлено деяние, наказуемо с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, както и глоба, а неподчинението на полицейска разпореждане и бягството се наказва с лишаване от свобода до три години.

Апелативният съд взе предвид обстоятелствата, при които са осъществени деянията, засегнатите обществени отношения, вида наркотик, количеството, цената (6 210 лв.),  и също намира, че съществува реална опасност обвиняемият К. П. да извърши престъпление. Още повече, че той е бил осъден и преди за подправяне на парични знаци в Румъния и е извършил вменените му престъпления в условията на опасен рецидив.

Налице е и опасност от укриване с оглед на факта, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес и е направил опит да осуети извършването на полицейска проверка спрямо него.

Подобни статии

Top