Оставиха в ареста дилъри на дрога, спипани с 4 вида наркотици край Скобелева майка - DC news

Оставиха в ареста дилъри на дрога, спипани с 4 вида наркотици край Скобелева майка

Двамата са арестувани в нощта на 23 срещу 24 септември

Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. К и М. С., които са задържани с четири вида наркотици в нощта на 23 срещу 24 септември 2021 г. край паметника „Скобелева майка“ в Пловдив.

Срещу двамата е повдигнато обвинение, че в съучастие  са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Когато полицията ги спряла за проверка двамата заключили колата и отказали да отворят. След отключването на автомобила вътре са намерени, укрити на различни места, пакетчета с марихуана, кокаин, синтетична дрога и близо килограм хероин.

Апелативният съд прецени, че определението на Пловдивския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от двамата обвиняеми, е обосновано и законосъобразно.

От събраните доказателства, протоколите за изземване, разпита на свидетел, извлечението от системата „БГ Тол“, която фиксира автомобила на обвиняемите в гр. Радомир, откъдето има данни, че двете лица са придобили наркотиците, са достатъчни  за обосновано подозрение, че И. К. и М. С. са до голяма степен съпричастни към престъпленията, в които са обвинени.

Съдът счита, че предвид съдебното минало на единия и високата степен на обществена опасност на деянията в които лицата са обвинени, има опасност при по-лека мярка за неотклонение те да се укрият и да извършат престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Top