Оставиха в ареста двама души от Любимец, спипали ги със 7,5 кг марихуана

Двамата били осъждани многократно

Пловдивският апелативен съд остави в ареста двама мъже от Любимец, спипани с близо 7.5 килограма марихуана, съобщиха от Съдебната палата под тепетата.

Двамата били арестувани при проверка в стопански двор в Любимец, където се сушели стръковете зелена листна маса. Задържаните са мъже на  24 и 28 години. Те са обвинени, че на 28.06.2021 г. в гр. Любимец, като съизвършители, са държали без надлежно разрешително с цел разпространение високорисково наркотично вещество.

Адвокатът им днес поиска да бъде променена мярката за неотклонение на всеки един от двамата от „задържане под стража“ в парична гаранция.

Апелативните магистрати обаче прецениха, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, може да се направи извод за наличие на обосновано предположение, че Х. П. и Д. К. са съпричастни към престъплението, в което са обвинени. При обиск на единия от тях  полицаите са иззели и везна. За престъпленията, в които са обвинени двамата, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Съдът счита, че и за двамата обвиняеми има опасност да се укрият и да извършат престъпление при една по-лека мярка за неотклонение, още повече, че и Х. П. и Д. К са осъждани многократно.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни статии

Top