Оставиха в ареста двама от бандитите нападнали Роженския манастир (СНИМКИ)

Тарторът на бандата бил адвокат, а двама от бандитите – ученици

44-годишният адвокат Стефан Матеев, който според районната прокуратура в Сандански е организатор на обира в църквата на Роженския манастир, остава  ареста, реши пловдивският районен съд. Заедно с него зад решетките ще лежи и 21-годишният Юксел Митев.

Арестуваха петима от бандитите, нападнали попа в Роженския манастир

Останалите двама от бандата, за които прокуратурата в Сандански настоя за решетки по време на досъдебното производство, са ученици в 10 и 12 клас. Това са 16-годишният Г.Х. и 17-годишният А.Х. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Четиримата са обвинени от  Районна прокуратура – Сандански

в това, че на 18 септември тази година в съучастие са извършили грабеж в Роженския манастир. Адвокат Матеев пък е обвинен и в държане  на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

Делото за мярката се гледа от пловдивските районни магистрати, тъй като колегите им в Сандански си направили отвод заради адвоката. Първоначално искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е внесено в Районен съд – Сандански. Седем от осемте съдии обаче там са се отказали да го гледат по съображения за наличие на колегиални взаимоотношения с него.

Така със свое определение от вчера Върховният касационен съд е изпратил делото за разглеждане в Пловдивския районен съд с цел обективното и безпристрастно разглеждане от друг, равен по степен съд, извън Софийския апелативен район.

1 2

Подобни статии

Top