Оставиха в ареста двама от обвинените в побой над пловдивчанин, опитал да си хване такси - DC news

Оставиха в ареста двама от обвинените в побой над пловдивчанин, опитал да си хване такси

Заедно с още двама души, които все още са в ареста, са пребили 24-годишния младеж

Районният съд в Пловдив реши да остави в ареста 34-годишния Стефан Чанталиев и Стоян Абаджиев на 26 г., обвинени за побоя над 24-годишния Людмил Петков. Според прокуратурата те, заедно с още двама души, са причинили средна телесна повреда на младежа, изразяваща се в изкълчване на раменна става и други травми по тялото. Срещу Абаджиев е повдигнато и обвинение за грабеж, предаде 24plovdiv.bg.

На 26 февруари т. г. около 5 ч. сутринта Петков излизал от заведение в центъра на Пловдив и тръгнал към бул. “Цар Борис III Обединител”, за да си хване такси. На автобусна спирка била спряла кола и 24-годишният пловдивчанин се насочил към нея. След като отворил вратата, видял, че вътре все още имало пътник, и треснал вратата, което разгневило слизащия. Според прокуратурата той излязъл и започнал да налага младежа, а трима негови познати излезли от заведението и се включили в побоя.

След като оставили Петков, Стоян Абаджиев се върнал и му взел портфейла, в който имало 50 лв. и лични документи. Пострадалият се придвижил до бензиностанция, откъдето извикали медицински екип и младежът бил откаран в болница.

Четиримата заподозрени са задържани за 72 часа на 28 февруари.

“Обосновано предположение за вината на Чанталиев и Абаджиев може да се направи изключително от видеозаписа, на който ясно се виждат всички участвали в побоя, както и от показанията на пострадалия и таксиметровия щофьор”, каза прокурор Георги Харизанов. Според него няма опасност двамата мъже да се укрият, ако бъдат пуснати на свобода, но има възможност да извършат ново престъпление. Стефан Чанталиев е осъждан за кражба на автомобил и държане на боеприпаси. Стоян Абаджиев също има криминални прояви, но е реабилитиран. Прокурорът уточни, че на видеото ясно се вижда как двамата нанасят удари с юмруци и крак по безпомощния Людмил Петков.

Според версията на двамата мъже, те са опитвали просто да помогнат на приятеля си и поискаха по-леки мерки за неотклонение – подписка за Чанталиев и парична гаранция за Абаджиев. Според адвокат Росица Драгинова няма и достатъчно доказателства, че клиентът ѝ е откраднал портфейла на Петков.

“Аз тази вечер не съм я прекарал вкъщи. Прибрах се ден след това. Според мен доказателството е подхвърлено”, каза Абаджиев по повод твърдението на прокурора, че в района около дома му е открита личната карта на Людмил Петков. Стефан Чанталиев пък се разкая за постъпката си и поиска да бъде освободен, за да може да работи и да гледа семейството си.

След като изслуша прокурора Георги Харизанов и защитниците на двамата обвинени, съдия Доника Тарева определи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Според нея има достатъчно доказателства, че Чанталиев и Абаджиев са виновни за побоя. В залата се гледа и запис от охранителна камера, която е хванала целия инцидент.

Другите двама обвинени са в ареста и от прокуратурата все още не са поискали постоянното им задържане.

Снимка: стопкадър plovdiv24.bg

Подобни статии

Top