Оставиха в ареста и Симеон Иванов, участвал в отвличането на Фарук Манаф

Иванов бе обвинен заедно с бившия полицай от Трето РУ Атанас Качаков в отвличането на Манаф

Пловдивският апелативен съд стави в ареста обвинения в отвличане Симеон Иванов, като отхвърли искането за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в парична гаранция. Той настоява да излезе на свобода, за да се грижи за своето семейство и за стопанство край Войнягово, където отглежда коне.

Окончателно: Качаков остава зад решетките

Срещу Иванов е повдигнато обвинение за участие в отвличане, нанасяне на побой и жестоко отношение към отвлечения Фарук Манаф, станало на 16.11.2020 г. в Пловдив. Според обвинението Иванов е участвал в отвличането заедно с бившия полицай от Трето РУ Атанас Качаков и Даниел Димитров. Тримата отвлекли Манаф и го завели на стадион „Ботев“, където издевателствали над него.

Откараха с линейка Самуил Хаджиев в болница, получи бъбречна криза в съдебната зала

Апелативните магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства, не е разколебано обоснованото предположение, че Иванов е съпричастен към повдигнатото му обвинение, въпреки някои противоречия в показанията на свидетели, които не са достатъчни, за да се обоснове промяна на мярката за неотклонение. Съдът смята, че при по-лека мярка, има реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от данни по делото, че Иванов е отправял заплахи за саморазправа към  пострадалия Фарук Манаф, както и, че имал връзка с полицейски служители, от които получавал информация за разследването срещу Манаф.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Top