Оставиха в ареста Испанеца заради кражбата на 400 бона от местен бизнесмен

Имал 9 полицейски регистрации и висящо дело в София

Оставиха в ареста 40-годишния Димитър Цанов – Испанеца за кражбата на 400 000 лева от задната седалка на лек автомобил, собственост на пловдивски бизнесмен.

Районният съд постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо Цанов, който е обвинен в извършване на кражбата, заради която може да отнесе от 3 до 15 години затвор и конфискация на една втора от имуществото си.

Испанеца беше докаран с белезници днес в съдебната зала на първия етаж в съда. В залата адвокатката му каза, че той страдал от диабет и трябвало да се лекува. Тя настоя Цанов да бъде освободен.

Районният  съд прецени, че от събраните до момента доказателства по делото, разпити на свидетели, записи от охранителни камери и разпознавания,  може да се направи обосновано предположение, че Испанеца е съпричастен към деянията, в които е обвинен. Съдът отчете, че с оглед висящо дело срещу Цанов  в София с обвинение по чл. 199 ал. 1 от НК и справка, показваща наличие на 9 полицейски регистрации на обвиняемия, при по-лека мярка за неотклонение съществува опасност  той да извърши престъпление, но  няма риск да се укрие.

Определението на Районен съд може да се обжалва пред Окръжен съд. При постъпила жалба, мярката ще се гледа на 18.02.2020 г. от 15.30 ч.

Подобни статии

Top