Оставиха в ареста мъж с 5 присъди от Смолянско, пробвал да убие свой съкилийник от затвора

Студени досиета: Разкриха убийство в Пловдив с 14 г. давност

57-годишният рецидивист от маданското село Студена наръгал домакина за отмъщение

Пловдивският апелативен съд остави в ареста рецидивист от маданското село Студена, който наръга в Смолян с нож свой авер по чашка, докато двамата разпивали в дома на пострадалия. Мъжът с инициали С. Й. от Смолян е обвинен в опит за убийство.

Преди десет дни – на 05.03.2022 г. мъжът бил на гости на свой приятел с инициали Д.Д. Около 21.40 часа в апартамента на ул.“Чан“, след като се почерпили солидно с алкохол с домакина, гостенинът направил опит да причини смъртта му, чрез нанасяне на удар с нож в областта на шията, довело до причиняване на прободна рана в областта на сънната артерия, като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини.

Пострадалият бил откаран за преглед в областната болница с порезна рана на шията. Няма опасност за живота му.

Нападателят – 57-годишен мъж от село Студена, община Мадан, е задържан първоначално за едно денонощие, но след това първоначалната мярка е увеличена на 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Смолян. Впоследствие Окръжният съд в родопския град му налага постоянна мярка „задържане под стража“. Днес тя бе потвърдена и от апелативните магситрати.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства потвърждава извода на Смолянския окръжен съд, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на С. Д. към престъплението, в което е обвинен. Той е осъждан пет пъти до сега, а пострадалият – седем пъти. Двамата се познавали от затвора. На 6 март се скарали, след като се почерпили и гостът обвинил домакина си, че последния път е влязъл в затвора заради него. За да си отмъсти го нападнал с нож.

Съдебният състав се мотивира, че заради богатото съдебно минало на обвиняемия, има опасност той да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража.

Подобни статии

Top