Оставиха в ареста мъж, опитал да пренесе с поршето си близо 3 кг марихуана за Турция (ВИДЕО)

Марихуаната била намерена в тонколона, скрита в багажника на поршето

Пловдивският апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъжа, спипан на ГКПП „Капитан Андреево“ преди седмица с 2,8 килограма марихуана на стойност 11 280 лв. Наркотикът бил разпределен в 19 пакетчета, скрити в тонколона, която се намирала във фабрична кухина в багажника под резервната гума, на управлявания от мъжа джип „Порше Кайен“ турбо.

Срещу К.Д. е повдигнато обвинение за това, че на 24.10.2021 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ се е опитал да пренесе от България в Турция дрогата. На контролно-пропускателния пункт поршето било избрано за щателна и проверено включително с рентген.

Пловдивският апелативен съд намери, че събраните до момента доказателства обосновават предположение за извършване на деянието от страна на обвиняемия. Прие също, че е налице отчетлива и сериозна опасност от укриване или извършване на престъпление, ако спрямо него се осъществява по-лека мярка за неотклонение. Според съда опасността се извежда от завишената тежест и усложнено изпълнение на посегателството, преценени в аспекта на предвидената висока санкционна рамка – от 10 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте и видео как е открита марихуаната:

Подобни статии

Top