Оставиха в ареста мъж, спипан с над 50 кила хероин в Пловдив

Мъжът бе арестуван зрелищно на Сточна гара от служители на ГДБОП

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 51-годишния Сюлейман Сейхан, арестуван зрелищно на бул. „Христо Ботев“ в района на Сточна гара по-миналата неделя. Мъжът бил спипан с над 50 килограма хероин, който превозвал в колата си от служители на ГДБОП.

Спрямо него е повдигнато обвинение за притежание на 50.680 килограма хероин с цел разпространение. Съдът не уважи молбата за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Сюлейман Сейхан, който е от турски произход, но е трайно пребиваващ в България, е спрян от полицията на 13.03.2022 г. При проверката на багажника на лек автомобил „Ауди“, който управлявал, са намерени и иззети два сака, в които имало 102 пакета хероин с общо тегло над 50 кг. Преди това той е бил следен, обясни в съдебната зала защитникът му. Мъжът е получил пратката с хероина на паркинга на голям хипермаркет, намиращ се извън града и тъкмо я пренасял, когато бил заловен.

Повдигнато му е обвинение за държане на високорисково наркотично вещество хероин, което е в особено големи размери, без надеждно разрешително, с цел разпространение. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години, както и глоба.

Апелативният съд аргументира опасност за укриване и извършване на престъпление при промяна на мярката за неотклонение на Сюлейман Сейхан, изхождайки от обоснованото предположение за участието му в крупно наркопрестъпление, обединило усилията на няколко задружно действащи лица, с предмет, който значително надхвърля критерия за особено големи размери. Отчете и възможностите на обвиняемия да организира живота си зад граница, с което да стане неоткриваем за правосъдието.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Снимка: Trafficnews.bg

Подобни статии

Top