Оставиха в ареста мъжа, пробол вуйчо си с нож в Скутаре

Имало опасност да се укрие

Пловдивският апелативен съд – Пловдив остави в ареста 47-годишния Й. С., който бе обвинен в опит за убийство на 66-годишния си вуйчо след пиянски скандал в пловдивското село Скутаре, като отхвърли като неоснователна молбата за промяна на наложената му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжна прокуратура – Пловдив му е повдигнала обвинение за това, че през нощта на 30 срещу 31.08.2020 г. в село Скутаре, област Пловдив, след като е употребил алкохол заедно с вуйчо си/пострадалият Д. С./, е възпроизвел изстрели с газов пистолет, при което Д. С. му направил забележка. Ядосан Й. С. взел нож и пробол Д. С. в областта на гръдния кош, а след това избягал и се опитал да се укрие. По-късно сам се предал в полицията.

47-годишен от Скутаре намушка съселянин с нож в гърдите

Апелативният съд прецени като правилен извода на окръжния съд, че събраните до момента доказателства: разпити на свидетели, писмени и веществени доказателства, включително епикриза на пострадалия, обосновават предположение за съпричастност на Й. С. към инкриминирания опит за убийство. Пловдивският апелативен съд прие, че опасността за укриване и извършване на престъпление изхожда от тежестта на обвинението, преценена в аспекта на незначителността на повода за престъплението (спор заради бутилка алкохол), предходното агресивно поведение на жалбоподателя спрямо негови близки, миналото му осъждане за грабеж и данните за укриване (на себе си и на ножа) след посегателството. Ето защо намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение е взетата от първата инстанция.

Определението на съда е окончателно.

Делото се разгледа посредством видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваше съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

Подобни статии

Top