Оставиха в ареста мъжа, залял гадателката Тони със сярна киселина - DC news

Оставиха в ареста мъжа, залял гадателката Тони със сярна киселина

Съучастникът му излиза под гаранция от 1500 лева

Пловдивският районен съд остави зад решетките 42-годишния Йордан Цветанов от Враца, задържан за това, че е залял с киселина гадателката Тони от Пловдив. Неговият съучастник – 51-годишният Веселин Вълчанов, също от Враца, който шофирал джипа от оттам до Пловдив и обратно, излиза под гаранция от 1500 лева, реши състав на Районния съд в Пловдив днес.

Двамата мъже са обвинени, че в съучастие са причинили средна телесна повреда на 52-годишната гледачка на карти Таро на 16 март. Припомняме, че жената бе залята със сярна киселина в дома си в комплекс  в жк „Тракия“ миналия вторник.

В съдебната зала прокурорът обясни, че автомобилът, с който са се придвижвали двамата, е собственост на Веселин Вълчанов. На записите от камери се вижда как обвиняемият Цветанов влиза в сградата на комплекса, където живее пострадалата, а неговият съучастник Вълчанов го чака в колата близо до сградата, обясни прокурорът.

По време на заседанието стана се разбра, че дваата са се обадили на гадателката от телефон, намерен в колата им.

Фризьорка, работеща под сградата, в която е живяла пострадалата, е потвърдила пред разследващите, че е видяла и разпознала дрехите и шапката, с които е бил облечен Цветанов. От разпита на пострадалата става ясно, че извършителя се е представил с името Йордан, което съвпада с името на един от мъжете.

По време на обиските в домовете им, са открити дрехите, с които са били облечени мъжете по време на извършване на престъплението. От изготвената химическа експертиза е установено, че по якето и по една от маратонките на Цветанов и Вълчанов е имало следи от сярна киселина. Малко преди София двамата са спрели на бензиностанция, за да заредят автомобила, и там камери са заснели лицата им, каза още наблюдаващият прокурор. Според него двамата имат множество криминални регистрации, а единият е извършил престъплението, докато изтърпява условна присъда.

“И двамата нямат настоящ адрес и често напускат страната”, обясни държавният обвинител и заяви, че има опасност извършителите да се укрият.

Защитата поиска по-лека мярка, тъй като според адвоката на Йордан Цветанов от събраните материали по делото не се доказва на 100%, че той е извършил тежкото пресктъление. Самият Цветанов отрече да е полял жената с киселина и поиска да бъде пуснат, тъй като трябвало да се грижи за семейството си.

Защитата на другия мъж също поиска по-лека мярка, твърдейки, че това, че двамата са идвали до Пловдив не доказва, че те са извършителите. Самият Вълчанов пък каза, че няма нищо общо с престъплението.

В крайна сметка съдът пусна под гаранция от 1500 лева Веселин Вълчанов, но Йордан Цветанов остава зад решетките.

Подобни статии

Top