Оставиха в ареста подсъдим за контрабанда на 2,8 кг марихуана (СНИМКИ)

Помогнал на шофьор на камион да пренесе през границата наркотика в акумулатори

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на подсъдимия Никола Казарев (34 години) и потвърди определението на Окръжен съд – Хасково, с което е оставено без уважение искането му за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На Казарев е повдигнато обвинение за това, че на 15.01.2020 г. без надлежно разрешително в съучастие с друг обвиняем – 37-годишният шофьор на камион Атанас Андреев, който не обжалва задържането си, е направил опит да пренесе през ГКПП „Капитан Андреево“  марихуана с общо тегло 2.8 килограма, което е намерено при щателната митническа проверка. То било укрито в акумулатори, превозвани в камион, чийто шофьор е бил обвиняемият.

Апелативният съд прецени, че няма съществена промяна на обстоятелствата налагащи изменение на мярката за неотклонение. Съдът не счита, че срокът на задържане на Казарев е неразумен, тъй като той е в ареста от  6 месеца. По делото има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че 34-годишният мъж е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тирът често пътувал до Турция празен, а обвиняемият Н. К. организирал сделките за контрабанда на наркотици. Съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, който е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Снимки: stmost.info и Апелативен съд – Пловдив

Подобни статии

Top