Оставиха в ареста похитителите на пловдивчанин, отвлечен от дома му преди дни

Четиримата малтретирали и ограбили жертвата си

Пловдивският окръжен съд остави в ареста четиримата мъже отвлекли, малтретирали и ограбили 44-годишен мъж в Пловдив. Съдебният състав взе най-тежката мярка „задържане под стража спрямо Йордан Арбалиев (32 г.), Стефан Харизанов (33 г.) и Илиян Смиленов (25 г.) и Костадин Костадинов (22 г.), който е син на Катя Лерца, прегазила полицая Делян Палазов през  2017 година по време на Народния събор на Лаута.

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност за отвличане на 44-годишния Костадин Чапарев. На 19 септември 2020 г. в гр. Пловдив около 01:00 часа през нощта, пострадалият мъж бил в дома си, когато на вратата позвънили двама от обвиняемите. Той познавал единия от тях – 22-годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пловдивчанина от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители.

Арестуваха четирима, отвлекли и ограбили 44-годишен пловдивчанин от дома му

По пътя за хижа „Студенец“ те спрели в гориста местност.  Там 44-годишният Чапарев бил свален от  автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Четиримата нападатели отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към гр. Пловдив. Към 05:00 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път, близо до дома си. За случая е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР – Пловдив.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение всеки от четиримата да е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност четиримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 1 октомври от 10.00 часа.

Снимка: „24 часа“

Подобни статии

Top