Оставиха в ареста похитителите на ученика от Спортното

Двамата младежи го накарали да се съблече гол, снимали го и го изнудвали за пари

Християн Кочев и Кристиан Панайотов, които отвлякоха, гавриха се и рекетираха 16-годишно момче в Пловдив, остават зад решетките, реши днес състав на Апелативен съд – Пловдив.

Магистратите счетоха, че  частните жалби с искане за изменение на мерките за неотклонение на двама души, обвинени в отвличане, а вторият и в рекет, от „задържане под стража“ в по-леки, са неоснователни.

Младежите  бяха арестувани в края на месец май, след като отвлеченото от тях момче бе открито голо в двора на Спортното училище. На 20 годишния Кочев и Панайотов са  повдигнати обвинения за отвличане на 16-годишния ученик от Спортното на Гребната база, извършено на 21.05.2020 г. с лек автомобил. Те го накарали го да се съблече гол и снимали с телефон видеоклипчета, с  които впоследствие Кочев го изнудвал за пари.

Апелативните съдии прецениха, че няма нови обстоятелства по делото, които да обосновават промяна на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми в по-леки. Намерените хладни оръжия в жилището на Християн Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление.

Кристиан Панайотов пък е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда магистратите на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираха обвиняемите, а съдебният състав, прокурорът и защитниците  бяха във втора зала в Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top