Оставиха в ареста полицая от СДВР, обвинен в трафик на мигранти

Дадоха на ченгето 10 минути за свиждане с майка му.

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 29-годишния полицай Владимир Стоянов, който бе задържан, а впоследствие и обвинен за трафик на  шестима афганистанци. Магистратите потвърдиха определението на Районния съд в Карлово и не уважиха искането на защитата Стоянов да бъде пуснат под „домашен арест”.

Ченгето от СДВР, спипано да превозва афганци, остава зад решетките (СНИМКИ)

Според  съда 29-годишният служител на СДВР може да се укрие и да извърши други престъпления, ако излезе на свобода.

Срещу Стоянов на този етап са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че е възпрепятствал органите на реда да си свършат работата, като на няколко пъти е избягал от тях, след опит да бъде спрян на автомагистрала „Тракия“. Второто обвинение е за това, че е спомогнал за незаконното пребиваване на бежанци у нас.

Пред съда прокурорът от пловдивската окръжна прокуратура Стефани Черешарова посочи, че тъй като Стоянов е служител на реда, има опасност да повлияе на разследването и на това да се събират доказателства за неговите действия и за другите участници в схемата.

Полицаят от СДВР, спипан за трафик на афганци, част от престъпна група?

Адвокатът на Стоянов пък представи още в началото на делото документи за тежкото здравословно състояние на неговата майка, за която няма кой да се грижи. Юристът предаде на съда и смъртния акт на баща му, починал в деня, в който той бил задържан от полицията в град Пирдоп.

И защитникът, и самото ченге помолиха за отмяна на постоянния арест и замяната му с домашен, за да може той да се грижи за майка си.

Магистратите обаче прецениха, че има вероятност  да попречи и  на разследването и го оставиха в ареста. Съдиите обаче се смилиха над болната му майка и дадоха на двамата десет минути свиждане в съдебната зала.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Законът предвижда от 1 до 6 години затвор за извършеното от него престъпление.

Подобни статии

Top