Оставиха в ареста сърбин, пренесъл 35 кг марихуана

Дрогата била пренесена в тайник от Сърбия към Турция

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста сръбския гражданин М. Б. и  потвърди определението на Окръжен съд – Хасково, с което е оставена без уважение молбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Срещу него и шофьор на автобус, в който е пътувал, е повдигнато обвинение за това, че на 01.03.2020 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, в съучастие помежду си, като съизвършители, пътувайки от Сърбия през България към Турция с автобус марка „Скания“, са направили опит да пренесат марихуана с тегло от 35 килограма на стойност 140 000 лева. Наркотичното вещество е било укрито в специално изготвен тайник, в който са били поставени 33 пакета, съдържащи наркотика.

Според прокуратурата предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Апелативният съд прецени, че от разпита на митническите служители, писмените и веществени доказателства, приложени към делото, и към настоящия етап на разследване, не е разколебано обоснованото подозрение, че М.Б. е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Тъй като М. Б. е сръбски гражданин и няма постоянен адрес в България, съществува реална опасността да се укрие и да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на съда е окончателно.

Делото се разгледа посредством видеоконферентна връзка между ареста в Свиленград, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

Подобни статии

Top