Оставиха в ареста сина, пребил и заплашил майка си с убийство в Раковски

съдебна палата

Бил осъждан пет пъти

Състав на пловдивския районен съд остави зад решетките 47-годишния И.Я.Л. от Раковски, който в неделя преби 71-годишната си майка В.Л. и я заплаши с убийство. Припомняме, че жената е в болница с наранявания заради побоя.

Срещу сина й еповдигнато обвинение за това, че  се заканил с убийство на майка си В.Л., на 71 г., с думите: „Ще те убия, ще те затрия“,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, както и за побоя.

Повдигнаха обвинение на мъж, пребил и заплашил с убийство майка си в Раковски

По делото има данни за увреждания, които към този момент не са конкретизирани по вид и характер, стана ясно в съдебната зала.

Съдът прецени, че са налице предпоставките, предвидени в закона, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо 47-годишния мъж. Налице са достатъчно данни за авторството на извършеното престъпление, а според справката побойникът е с пет предишни присъди. Заради това съдът прие, че има реална опасност  И.Я.Л. да извърши и друго престъпление и спрямо него следва да бъде взета най-тежката мярка  за неотклонение  „Задържане под стража“.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив. Ако това стане, делото ще се гледа на 1 април от 15.30 ч.

Подобни статии

Top