Оставиха в ареста тримата, опитали да минат границата с близо 7 кила марихуана

Тримата били спипани при опит да преминат в Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ с луксозен джип, пълен с дрога

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което за взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима мъже, заловени на границата при контрабанда на 6.6 килограма наркотик.

На 29.01.2022 г. управляваният от Т. Т. автомобил „Порше Кайен“ е задържан на ГКПП  „Капитан Андреево“ за щателна проверка. Митничарите откриват съмнителна газова бутилка в багажника на колата. След като я разрязват намират вътре найлонов чувал с марихуана, която е с тегло 6 килограма и 650 грама на стойност 26 600 лева. Шофьорът веднага е арестуван. По-късно са задържани другите двама мъже  – Б. Т. и Д. В.

Днес те поискаха съдът да ги пусне под „домашен арест“.

Апелативните съдии анализираха събраните до момента доказателства, показанията на свидетели, протоколите за оглед и изземване и справката за иззетата марихуана,  прецениха, че са удовлетворени изискванията на закона за обосновано предположение за съпричастност на тримата към извършване на контрабанда на наркотик, в което са обвинени. Според Апелативен съд – Пловдив има опасност при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление или да се укрият.

Определението на съда е окончателно.

Снимки: Апелативна прокуратура – Пловдив

Подобни статии

Top