Оставиха в ареста внука на Цар Киро, карал пиян

Той е осъждан три пъти, единият път за подкуп

Пловдивският районен съд остави зад решетките 28-годишния внук на небезизвестния бивш алкохолен бос Кирил Рашков – Ангел. Само преди два дни Рашков-младши бе спипан да кара пиян зад волана на скъп спортен лек автомобил „Нисан“ GT-R, а в колата му бяха открити 350 таблетки „Ксанакс“.

Арестуваха внука на Кирил Рашков, карал пиян

Внукът на Цар Киро бе докаран с белезници в съда. Той помоли съда да бъде пуснат от ареста. „Много съжалявам за това, което извърших. Бъдете снизходителен към мен. Искам да се грижа за семейството си“, каза Ангел. Той обясни, че имал две деца, за които да се грижи.

Припомняме, че на 12 юли около 19 часа на булевард “Цар Симеон“ в „Тракия“ служители на Трето РУ, съвместно с автопатрул на Пето РУ спират за проверка лек автомобил „Нисан“ GTR, управляван от 28-годишния Ангел Иванов Рашков. Водачът бил видимо неадекватен и издавал силен мирис на алкохол. Дрегерът отчел 1,79 промила.

Съдът днес прие, че са налице всички основания за това: спрямо него е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години. Според съдията има обосновано предположение, че Рашков е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът прие, че няма опасност да се укрие, но е налице реална опасност от извършване на друго престъпление при мярка, по-лека от задържане под стража.

Ангел е съден досега три пъти – два пъти за документни престъпления и веднъж за даване на подкуп  и към момента не е реабилитиран. Освен това многократно е наказван с 24 наказателни постановления и 10 фиша за нарушения на правилата за движение по пътищата като водач на МПС.

В съдебната зала внукът на алкохолния бос се оплака, че бил съкратен от фирма за тенекиджиство по време на пандемията. Там той работел като общ работник.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top