Оставиха зад решетките Ангел, пребил до смърт жена си в Пловдив - DC news

Оставиха зад решетките Ангел, пребил до смърт жена си в Пловдив

39-годишната му съпруга почина в интензивното отделение на пловдивска болница

Пловдивският районен съд остави в ареста Ангел Захариев, пребил до смърт в условията на домашно насилие жена си в Кършияка.

Мъжът е пребил 39-годишната си съпруга на 8 февруари. Тогава, около 14.30 ч. е получен сигнал в Трето РУ, за нанесения побой. При проведените незабавни оперативни и издирвателни действия е установено, че младата жена е станала жертва на домашно насилие с извършител 40-годишният й съпруг.

При задържането криминално проявеният мъж направил самопризнания. Жената е била откарана в болница, където е издъхнала в интензивното отделение.

С постановление от 10 февруари на Захариев е повдигнато обвинение в рамзките на досъдебно производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. Два дни след побоя младата жена е починала.

Домашно насилие в Пловдив: Жена е в интензивното, след като съпругът й я пребил

Съдът е преценил, че са налице основанията за вземане на най-тежката мярка „задържане под стража“, като е уважил искането на Районна прокуратура – Пловдив.

Определението, с което е взета мярката за неотклонение „задържане под стража“ подлежи на обжалване в 3-дневен срок и делото е насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив за 21.02.2023 година от 15:30 часа.

DCNEWS научи, че след фаталния изход за жената, досъдебното производство най-вероятно ще бъде поето от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Снимка: „Марица“

Подобни статии

Top