Оставиха зад решетките бандита, ограбил 95 лв. и бутилка уиски от дядо в Раковски

36-годишният грабител задигнал и електрически верижен трион

Пловдивският окръжен съд остави зад решетките извършителят на грабежа срещу 72-годишен дядо от Раковски. 36-годишният Г.М. е обвинен в грабеж на 95 лв., електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски от къщата на дядото, като е употребил за това сила.

Припомняме, че на 23 октомври, около 21.30 часа, в къщата на 72-годишния човек, влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като криминално проявения Г.М. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Бандитът поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

Рецидивист ограби дядо от Раковски (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съдът днес намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно Г. М. е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление е тежко умишлено и за него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, е налице реална опасност обвиняемият извършителят на грабежа да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 3 ноември т.г. от 10.00 часа.

Снимка: Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Top