Оставиха зад решетките дилър, опитал да продаде амфетамин на пътя Пловдив-Цалапица - DC news

Оставиха зад решетките дилър, опитал да продаде амфетамин на пътя Пловдив-Цалапица

Пласьорът оставил торба с половин кило амфетамин до табела с надпис „Винетки“

Апелативен съд – Пловдив остави  в ареста Константин Димчев, който  бе арестуван на на пътя Пловдив – Цалапица при опит да продаде половин килограм амфетамини на други двама души, негови клиенти. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Димчев е обвинен в това, че на 12.10.2020 г. е придобил и държал вискорискови наркотични вещества с цел разпространение. Той е задържан от полицията след като е оставил торба с 0.5 килограма амфетамини до табелата „Винетки“ на пътя Пловдив – Цалапица, от където е трябвало да бъде взета от други двама души. При претърсването в дома  му е открито малко количество марихуана, за което също му е повдигнато обвинение.

Удар в Цалапица: Откриха кило и половина дрога (СНИМКИ)

Апелативният съд прецени, че определението на Окръжен съд-Пловдив, с което се отказва промяна  на мярката за неотклонение на дилъра, е законосъобразно и го споделя във всичките му аспекти. Отбеляза, че обоснованото предположение за причастност на жалбоподателя към престъплението, в което е обвинен, не е разколебано. Пловдивският апелативен съд подчерта, че не дава вяра на твърдението му, че е бил принуден да участва в инкриминираната наркосделка заради дълг на роднина, чийто име не иска да назове. Съдът прие, че е налице сериозна опасност от извършване на престъпление при промяна на мярката за неотклонение,  като се мотивира със съществената роля на Константин Димчев  в задружно извършената и конспиративно реализираната от няколко лица дейност по подготовка на инкриминираната наркосделка. Съдът прие и опасност от укриване, която следва от очаквания висок размер на евентуалното наказание лишаване от свобода.

Пловдивският апелативен съд посочи, че не се явява доказано твърдението на защитата, че личната трудова дейност на обвиняемия би могла да доведе до крупни икономически изгоди за България от външнотърговски сделки „с решаващо значение за военната промишленост“.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Top