Оставиха зад решетките убиеца от Арман махала - DC news

Оставиха зад решетките убиеца от Арман махала

Амет не разбрал, че е убил Смаил

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 47-годишния Стефан Асенов – Амет заради убийството на 49-годишния Смаил А. в Арман махала. Преди да се стигне до фаталния край убитият нанесъл жесток побой на Амет, посочиха от защитата му.

Според прокурора Мирослав Йосифов обаче, всички събрани до момента доказателства сочат, че Амет е извършил убийството. Според обвинителя има опасност той да се укрие, предвид факта, че се е укрил след побоя, а също и да извърши друго престъпление. Прокурор Йосифов допълни, че начинът по който е извършено престъплението, говори за предварителна подготовка, тъй като Стефан първо отишъл до дома си, взел нож и се върнал при жертвата. По думите му по убития имало 5 рани – порезни и прободни. Освен това стана ясно, че Асенов е осъждан за кражби и за престъпление по време на военна служба.  Затова Йосифов настоя за най-тежката мярка за неотклонение.

В съдебната зала Стефан Асенов каза, че иска да си отиде вкъщи.

Припомняме, че той бе обвинен в убийство, като законът предвижда за това наказание от 10 до 20 години затвор.

Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на  към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Според съда при мярка, различна от извършване на престъпление, е налице реална опасност от извършване на престъпление и от укриване.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 7 март, от 10.00 часа.

DCNEWS припомня, че случаят е от началото на миналата седмица, когато в ромската Арман махала в Пловдив рано сутринта бе открито тялото на 49-годишния Смаил А. с  прободни рани. За това съобщили други трима души – негови приятели. Предната вечер – на 19 срещу 20 февруари, четиримата отишли в местно заведение. По-късно към тях се присъединил 48-годишният Стефан Асенов с прякор Амет. Впоследствие между него и жертвата започва скандал, за невърнати 20 лева от убиеца. Смаил отказал и по време на кавгата, заедно с приятелите си, му нанесли няколко удара с юмрук. Амет излязъл, но след десетина минути се върнал въоръжен с нож с 18-сантиметрово острие. Той извикал Смаил встрани и започнал да го обижда. Двамата се сборичкали и паднали на земята. В това време другите трима мъже видели, че Амет има нож и се опитали да ги разтърват. Като не успели, избягали, тъй като се страхували да не бъдат наранени.

Съдебно-медицинската експертиза на трупа на жертвата установила, че той има нанесена дълбока рана в областта на корема, кояот е засегнала голяма артерия и вена. В резултат на това кръвта му е изтекла, и това е причината за смъртта му.

Впоследствие 48-годишният Амет се укрил и бил открит едва след три дни, след мащабна акция на пловдивската полиция. Оказало се, че след убийството той е взел телефона на жертвата си и го продал в заложна къща, а парите профукал в казино. Взел и ръчния му часовник, който по-късно бил намерен у него.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top