Освежават пешеходните пътеки в Пловдив

Започна освежаване на пешеходните пътеки край училища и детски градини

Маркировката на „зебрите“ вече е обновена на кръстовището на ул. „Димитър Страшимиров“ с ул. „Генерал Колев“ в район „Западен“.

Работата днес продължава между улиците „Стефан Стамболов“ и „Георги Кондолов“ в „Южен“, както и пред детска градина „Захарно петле“ на ул. „Петър Шилев“ в район „Северен“.

„Безопасността на пешеходците, особено на най-малките, е приоритет за общината. Неслучайно започваме с пешеходните пътеки край учебните и детски заведения. Комисии в районите кметства, съвместно с полицейските управления, идентифицираха всички невралгични места, предприемаме своевременни мерки. Наред с полагането на хоризонталната маркировка, където е възможно, ще осветим пътеките и  ще се поставим соларни знаци“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов при инспекцията на обновените пешеходни пътеки до детска градина „Рая“ и пенсионерския клуб „Отдих“ в квартал „Христо Смирненски“.

„Поетапно освежаваме „зебрите“ и пътеките тип „проход“ в целия град. Стриктно спазваме действащите наредби за пътната маркировка, съгласно които пешеходните пътеки задължително се изпълняват с бяла акрилатна боя със стъклени перли“, увери директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Новата маркировка се полага от специализираното звено в ОП „Чистота“. Екипът работи по списък, в който има скица как точно да се направи всяка конкретна пешеходна пътека.

В най-близко време ще се работи на 24 места. Сред първите от тях в списъка са кръстовищата на бул. „Васил Априлов“ с ул. „Паганини“ и ул. „Пенчо Славейков“, бул. „Копривщица“ – преди ул. „Чернишевски“ и „Севастопол“, на ул. „Милеви скали“, кръстовищата на бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Недко Каблешков“, на ул.  „Христо Г. Данов“ с „Цанко Церковски“ и др. От „Чистота“ ще положат новата маркировка и на ул. „Белица“, „Орфей“ и „Юндола“, след като там приключи стартиралият вчера ремонт.

Подобни статии

Top