Освободиха д-р Аргир Аргиров от РЗИ, мотиви няма

Няма информация кой ще поеме поста

Зам.-директорът на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров е освободен от поста си. Уволнението е по чл.19а от Закона за администрацията, научи DCNEWS.

„Освободиха ме вчера, като прекратяването на трудовите правоотношения са от днес„, коментира пред DCNEWS д-р Аргиров. Той разказа, че вчера си е вършил работата, дори в 13 ч. бил на щаб за бежанците. Когато се върнал, бил извикан при директора на разговор и главният секретар на РЗИ му връчил заповедта за освобождаване. Мотиви не са му посочени, но и според съответния текст от Закона за администрацията освобождаването му може да стане без предизвестие.

„Приемам спокойно нещата“, каза д-р Аргиров. Той обясни, че днес си е разчистил кабинета и си е взел трудовата книжка.

Припомняме, че миналата година бе пенсионирана тогавашната директорка на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. На нейно място бе назначена заместничката й – д-р Сийка Димчева.

Засега не е ясно кой ще поеме зам.-директорския пост. Репортер на DCNEWS опита да се свърже с директора д-р Сийка Димчева, но тя не вдига телефона си.

Припомняме, че д-р Аргиров е специалист по вътрешни болести.

Завършил е медицина в Пловдив. Придобива специалност по вътрешни болести. Завършва магистратура по здравен мениджмънт.  След завършването си започва работа като началник на Медицинската служба на Гранични войски в Любимец. По-късно става ординатор в Общинската болница в Раковски. След това работи в първо и второ вътрешно отделение на МБАЛ „Пловдив“. Изпълнителен директор на бившата Окръжна болница в Пловдив става през 2009 г. Преди това повече от 10 г. е зам.-директор на МБАЛ „Пловдив“.

Бил е и заместник-директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Пловдив.

През ноември 2015 г. е назначен за зам.-директор на РЗИ. Впоследствие обаче се връща в УМБАЛ „Пловдив“. В началото февруари 2020 г. напуска поста и се връща в Регионалната здравна инспекция като зам.-директор.

Д-р Аргиров бе общински съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности, член на комисията по екология в ОбС-Пловдив в миналия мандат.

Снимка: bglekari.bg

Подобни статии

Top