Освободиха шефа на ГД „Национална полиция“ Николай Хаджиев, назначиха нов

Днес представят новия директор на ГДНП, засега името му не е ясно

Главен комисар Николай Хаджиев е освободен от поста директор на Главна дирекция „Национална полиция“, съобщи БНТ.  Днес пред състава на дирекцията се представя новият шеф, добавят от Националната телевизия.

От МВР не отрекоха информацията, но отказаха да уточнят кой оглавява дирекцията.

Не са ясни и мотивите за освобождаването на главен комисар Хаджиев. Той беше назначен на този пост на 24 юли 2020 година, след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

За новия директор „По света и у нас“ научи, че е бивш служител на транспортна полиция. От МВР заявиха, че ще оповестят името му тогава, когато представянето му приключи.

Николай Хаджиев започва работа като разследващ полицай в отдел „Пътна полиция“ на СДВР. От 2009 г. е разузнавач към сектор „Наркотици“ на СДВР. Между 2010 и 2013 г. е началник на група в същия сектор.

През 2013 г. оглавява сектор „Наркотици“. Остава на тази позиция до 2015 г., когато е назначен за началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“. От 2016 г. е началник на Областната дирекция на МВР в Благоевград, където остава до 17 юни 2019 г., когато е назначен за заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Отговаря за отделите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“.

Припомняме, че според непотвърдена информация от тази сутрин, агенти на ДАНС са влезли в три ключови структури за борбата с престъпността – Главна дирекция „Организирана престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и специализираната прокуратура. Агентите на ДАНС изземват от тези институции секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания. Каква е целта на операцията на ДАНС на този етап не се знае и официална информация от институциите няма.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top