От 00,00 часа тази вечер: Намаляване капацитета на нощните заведения

В дискотеки и нощни заведения на открито и закрито ще се допускат при заетост на местата на не повече от 1 човек на 2 кв.м

От 00,00 часа тази вечер посещенията в дискотеки и нощни заведения за развлечение на открито и закрито ще се допускат при заетост на местата на не повече от 1 човек на 2 кв.м, за да се осигури достатъчно разстояние. Досегашната заповед гласи 1 човек на 1 кв.метър.

Това стана ясно след срещата на Асоциацията на заведенията със здравния министър проф. Костадин Ангелов днес. Така ще постигнем отстояние от посетителите, за да прекъснем емидемиологичната верига, обясни министърът. Контролът на заведенията ще бъде засилен, увери Ангелов.

Там, където не се спазват мерките, ще бъдат налагани санкции. Няма да има компромис, тъй като залогът е животът на всички, каза министърът. Не искаме да затваряме държавата. Искаме мерките, които въвеждаме, да се спазват от всички, апелира той.

Най-важното за бранша е да се запази здравето и живота на гражданите. Не бива да се допуска и ситуацията опт март. Браншът няма да издържи още една подобна мярка, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, отхвърляйки възможността за затваряне на заведенията.

Ако се налага, следващата седмица ще бъдат предложени и други мерки, стана ясно след срещата./ Източник: БНТ

Подобни статии

Top