От 100 до 500 лв. глоби за фенове на „Ботев“ и „Локомотив“, участвали в уговорено сбиване (СНИМКИ)

Делата бяха гледани днес в Пловдивския районен съд

Глоби от 100 до 500 лв. наложи Пловдивският районен съд на основание Указа за борба с дребното хулиганство на 15 фенове на „Ботев“ и „Локомотив“ Пловдив за сбиването на 24 май на Рогошко шосе. Делата бяха гледани днес в зала 7 на втория етаж на Районния съд.

Ултраси на Локо и Ботев се биха навръх 24 май! (СНИМКА)

Феновете бяха наказани за констатирана проява на дребно хулиганство за това, че на 24 май 2020 г. в 11.30 часа в гр. Пловдив, ул. „Рогошко шосе“, на поляна, намираща се в близост до помпена станция „Север“, са се сбили помежду си. В Сбиването участвали привърженици на футболните отбори „Ботев“ – Пловдив и „Локомотив“ – Пловдив, като  нарушили обществения ред и спокойствие. Нарушителите са участвали в предварително уговорено сбиване между фенове на двата футболни отбора.

Побоят е записан с телефонна камера и записът бил пуснат в социалните медии. Впоследствие видеото било разпространено и споделено от множество потребители и станало достояние на неограничен кръг хора.

Вижте уговорения бой между ултрасите на Локо и Ботев (ВИДЕО 18+)

Съдът е наложил глоби в размер, съответно на: Г. Т., В. П., И. К. П.Б. – по 300 лв., Г.Б. – 350 лв, Г. С.- 500 лв., К.К. – 100 лв. на И. Д., Г. Р., П.Г., И.П., М.М., Г.С., А.В., Г.А. – по 200 лева.

Решенията подлежат на обжалване и протест в срок до 24 часа пред Пловдивския окръжен съд.

Подобни статии

Top