От 59 деца подпомогнати от „Българската Коледа“

Организаторите отчетоха междинни резултати

Общо 397 деца са подпомогнати от началото на седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“, отчетоха организаторите. Дарените средства са на обща стойност 749 461, 22 лв. Тази година темата е „Да дарим бъдеще на болните деца“. Целите на Кампания 2019/2020 година включват както подпомагането на деца, така и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

От постъпилите до края на месец юли т. г. заявления са подпомогнати още 25 деца за рехабилитация, психологична и логопедична терапия, а на други 34 деца са отпуснати средства за продължаване на вече започната медикаментозна терапия. Дарените средства за тях са в размер на 150 595,66 лева.

От началото на настоящото издание на „Българската Коледа“, което стартира на 1 декември 2019 година и ще приключи на 30 ноември, са постъпили общо 419 заявления от родители на деца с различни заболявания – ендокринологични, нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия, аутизъм, разстройство в развитието на двигателните функции, вродени аномалии и увреждания и др.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Всеки родител, който има дете, нуждаещо се от помощ, за осъществяване на лечение или рехабилитация може да подаде документи за подпомагане. Експертният съвет и Комисията към „Българската Коледа“ разглеждат всички постъпили заявления и  вземат решение за необходимото и възможно подпомагане, съобразно събраните средства. На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg. са публикувани правилата, редът за кандидатстване и необходимите документи.

Подобни статии

Top