От 85 проверени шофьори само 20 изрядни за ден в Раковски

65 са нарушителите, глобени са 49

Поредна спецакция по безопасност на движението в малките населени места е проведена от екипи на пловдивския сектор Специализирани полицейски сили в неделя. Акцентът отново е поставен върху поведението на водачите и изрядността на управляваните от тях моторни превозни средства.

Операцията е осъществена за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч. на територията на РУ-Раковски. Проверени са 101 лица и 85 МПС. Констатирани са 65 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 38 акта и 11 глоби с фиш.

4 водачи са били неправоспособни. 8 не са ползвали обезопасителни колани, а 5 мотористи са били без каски. 8 са били технически неизправните автомобили. Същия брой са били и мотоциклетите, а други 8 са засечени без регистрация.

В 7 от случаите спрените автомобили са били спрени от движение, а в 2 – с изменена конструкция. 4 водачи са били неправоспособни, 2 – с алкохол до 1,2 промила, 15 – с нередовни пътни документи.

С отнети шофьорски книжки заради неплатени глоби са четирима, а един е ползвал мобилен телефон по време на движение, без необходимото устройство. Допълнително служителите са констатирали и нередности по Закона за българските документи, за които са съставени 9 акта за нарушения.

В РУ Раковси са образувани 8 предварителни проверки по отношение на нерегистрираните автомобили и мотори.

Подобни статии

Top