От Асеновец се възмутиха от нападките на ФК Ямбол (ВИДЕО)

Асеновградчани предоставиха и видео доказателства, вижте ги

ФК Асеновец изказва възмущението си от всичките нападки на треньора на ФК Ямбол Георги Мечечиев, който споделя в публичното пространство, че наказанието на асеновградчани не било нормално, че в Асеновград обстановката не била за игра на футбол, че футбол не се играло и куп други още…

В опровержение на всичко това в ЗС на БФС Пловдив е изпратен запис от мача, на който се вижда провокативното отношение на противниковите футболисти, умишленото дразнене на публиката, непрестанните разговори със съдии и лежане на терена, агресивното поведение на техния вратар още от самото начало.

Самият треньор на гостите нееднократно влизаше в словесни реплики с публиката.

Отборът на ФК Ямбол вкарва гол и отива да дразни публиката – това ако не е провокация от тяхна страна.

Относно хвърлените бутилки и разигралите се неприятни сцени… всичко това се случва в 90-ата минута на мача, когато вратарят на Ямбол провокира за пореден път публиката.

Никой не оспорва двата червени картона на наши футболисти, въпреки че вторият жълт картон на Ковачев трябваше да му е първи в мача, тъй като първият му беше даден по грешка и това се вижда на видеото от мача. Но тук няма да коментираме съдииските грешки,които изобилстваха и все в наш ущърб.

Смятаме,че действията на публиката са недопустими, но тя бе многократно провокирана. За капак на всичко вратарят на гостите при напускането си на терена започна да плюе, като дори феновете след мача споделиха, че главно това ги е провокирало най-сериозно.

Смятаме, че действията след 90-ата минута не са повод да се слага ПЕТНО на целия мач и да се петни името на ФК Асеновец и асеновградската публика.

В разговор с треньора на отбора – Веселин Филипов, той сподели, че никога не е казвал на футболистите си да играят умишлено грубо, защото имаше и такива обвинения. Неговото желание и стил на игра са да се играе агресивно, но всичко да е съобразено с правилата и опазването здравето на футболистите.

Подобни статии

Top