От Асоциацията на таксиметровите шофьори опровергаха: Таксиджиите в нарушение не са над 600

641 са общо водачите, хванати в нарушения по време на полицейската акция

Таксиджиите в нарушение след акция „Таксита в Пловдив не са над 600. Само 24 души са глобени за неизползване на обезопасителни колани. Това заяви пред репортер на DCnews.bg Володя Домашенко, председател на Асоциацията на таксиметровите шофьори в Пловдив по повод публикувана в сайта статия със заглавие: „Акция „Таксита“ в Пловдив, над 600 хванати в нарушения“. 

DCnews.bg се извинява, за това, че заглавието звучи подвеждащо. 641 са общо водачите, хванати в нарушения по време на полицейската акция.

От полицията съобщават също, че проверените водачи на таксиметрови автомобили са 294 броя, а установените нарушения по ЗДвП са 173. За констатираните нарушения са съставени 57 акта и 116 глоби по фиш. 38 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, 10 от шофьорите са санкционирани за паркиране и престой на необозначени места, 3-ма от проверените са използвали мобилните си телефони по време на движение, като само 6 от водачите на МПС, осъществяващи таксиметров превоз, са били с нередовни пътни документи, за което са им съставените актове.

Най-много нарушения водачите на таксита са извършили паркирайки на необозначени за целта места- констатирани са 35 нарушения. 24 от проверените лица – пътници и водачи са били с нередовни документи, а нарушенията, свързани с неспазване на пътни знаци и извършени неправилни маневри от водачите на таксита са 19 броя.

Подобни статии

Top