От днес започва предизборната кампания

Тя ще приключи в 24:00 часа на 09.07.2021 г.

Предизборната кампания за парламентарните избори на 11 юли започва от днес. Тя  ще приключи в 24:00 часа на 2 април, като ще се води на български език.

Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и безплатно предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати в изборите за народни представители.

Според Централната избирателна комисия (ЦИК) не са медийни услуги социалните мрежи Фейсбук, Туитър и други подобни, както и личните блогове.

С правилата, приети от ЦИК, се забранява използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Забранено за предизборна агитация е използването на държавен и общински транспорт, такава не може да има в общински и държавни учреждения, институции, държавни и общински предприятия, в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие, агитацията от служители на вероизповеданията.

Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди. Забранява се в търговската реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

От днес се разрешава поставянето на предизборни агитационни материали.

Предизборни събрания, които са публични, трябва да се организират при спазване на противоепидемичните мерки, заповеди и указания за провеждане на изборния процес в условията на обявената извънредна епидемична обстановка.

Кампанията приключва на 9 юли, като 10 юли е ден за размисъл.

Подобни статии

Top