От Локо настояват мачът срещу Етър да се играе

„Черно-белите“ тренираха вчера в Горна Ораховица, решение на БФС по случая все още няма, но правилата са ясни

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) проведе последна тренировка преди гостуването на Етър (Велико Търново). Срещата е днес от 17:45 часа на стадион “Ивайло”.

“Черно-белите” тренираха вчера следобед на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица.

„Във връзка с появилите се информации за болни и карантинирани в Етър преди срещата, желаем да заявим, че няма становище от БФС по случая, което означава, че към този момент мач ще има“, гласи официалното становище на „черно-белите“.

В Етър са в го­товност да попълнят съ­става с юноши до 19 години и играчи от втория тим, който се състезава в Севе­розападната Трета лига. Клубът вече продава би­летите за срещата с Локо­мотив (Пловдив).

Ето и официалните правила на БФС за действие при форсмажорни обстоятелства, свързани с пандемията от коронавирус:

Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.

Гореспоменатите правила се приемат по предложение на Медицинската комиси при БФС, която е оторизирана да потвърди случаите на положителни проби за COVID-19 в клубовете от професионалния футбол.

Групата на Локомотив:

Мартин Луков, Илко Пиргов, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Милош Петрович, Николай Николаев, Филип Михалевич, Валентино Пулиезе, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Кристиан Илич, Лукас Салинас, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Анте Аралица, Кенан Муслимович, Георги Минчев

Подобни статии

Top