От МВР обясниха мелето между бултраси и полиция пред „Българска армия“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Феновете на Ботев имали билети за друг сектор, закупени по интернет, след като не били допуснати в него, решили да го щурмуват

От МВР излязоха с официална информация по повод мелетата между полицаи и фенове на Ботев (Пловдив), възникнали около стадион „Българска армия“.

„Преди началото на футболната среща между ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) е възникнало напрежение“, информират от МВР и допълват:

„Фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение.

След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства.

За кратко време ситуацията е овладяна. Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава.“

Снимки: sportal.bg

Подобни статии

Top