От пистолети до ракети на Хемус 2018 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Президентът Румен Радев откри 13-та международна изложба „Хемус 2018“ днес в пловдивския панаир.

„Международното изложение „Хемус“ още веднъж показва, че българската отбранителна индустрия е не само високотехнологичен сектор, даващ продукти с добавена стойност, от които България има нужда, а и че е конкурентоспособен в световен мащаб и двигател на сътрудничество между институциите в сферата на отбраната с наши и международни партньори“, заяви в приветствието си към присъстващите държавният глава.

Той посочи, че на това изложение за първи път присъства и МВР, което ясно показва, че сигурността е интегрален сектор и зависи от обединяването на усилията.

Според Румен Радев е радостно и засиленото участие на структури и институции на образованието и науката в това изложение, без които няма успех в нито един такъв високотехнологичен сектор. При обиколката си на изложението, той се спря специално на щандовете на техническите университети.

„Сътрудничеството между бизнес, образование и наука, което виждаме като участие на това изложение, е сигурна гаранция за нашите амбиции да участваме пълноценно в Европейския фонд за отбрана и в интеграцията на европейската отбранителна индустрия и наука“, посочи президентът.

1 2 3

Подобни статии

Top