От „Пловдив 2019“ огорчени: Откриването на ЕСК потъна в говорене за пари

„Откриването на Европейската столица на културата потъна в говорене за пари и затова искам да изкажа благодарност за високия професионализъм, ентусиазма и участието“.  Така арт директорът на фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева благодари на всички, които участваха в артистичния спектакъл за откриващото събитие на 12 януари.

Най-малката доброволка, участвала в церемонията, е навършила 7 години преди 2 дни, а най-възрастната е била на 82 години. В събитието се включили и 50 доброволци от 7 държави – Испания, Франция, Холандия, Гърция, Япония, Дания.

„Благодарим на доброволците – малко над 1100 души, които се качиха на сцената на абсолютно доброволен принцип. Над 400 души помагаха на абсолютно доброволен принцип“, посочи директорът на УС на фондацията Кирил Велчев. Той допълни, че това генерира толкова положителна енергия, че желанието за доброволчество е нараснало лавинообразно.

„В момента над 1000 доброволци искат да участват в събитията, има хора от Дания, Холандия, Япония, включително и българи емигранти, които са дошли специално, за да се включат“, каза още Велчев. По думите му днес хората, участвали в откриващия уикенд ще получат специални грамоти.

Бизнесът има изключителен интерес към проекта.

С някои от партньорите има общ брандинг, промоции, етикети, посочиха от фондацията.

1100 през откриващия уикенд са посетили филмовата програма, 4500 са били зрителите на огненото шоу, от 1000 до 2000 посетители са имали събитията в Стария град. 5000 са минали през изложбата на Кольо Карамфилов, а на Радичков са отишли 700 души. Изложбата Дим – истории на тютюна за 3 дни е посетена от 350 души, а досега – 1500 човека, като 300 от тях са гости от чужбина. Своеобразен рекорд – 860 посещения на ден е отбелязала изложбата Музейко в Етнографския музей. И тя, и изложбата за Радичков и за тютюна продължават.

1 2

Подобни статии

Top