От понеделник отваря врати обновената ДГ "Снежанка" (СНИМКИ) - DC news

От понеделник отваря врати обновената ДГ „Снежанка“ (СНИМКИ)

Детската градина е модернизирана по най-новите европейски стандарти

От понеделник, 2 ноември обновената детска градина „Снежанка“ отваря врати. След мащабния ремонт, който беше извършен на сградата през последните две години, децата ще се върнат в напълно подобрена образователна среда. Това стана ясно след като днес на място бяха заместник-кметовете Стефан Стоянов, Пламен Райчев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, които разговаряха с директора – Анета Найденчовска.

Реконструкцията е извършена по проект BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“,  Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Общата стойност на инвестицията е близо 3 335 711  лв., от които 585 322 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Пловдив.

В следствие на цялостния ремонт, извършен от фирма „ИСА 2000“, на градината значително са модернизирани условията за предоставяне на грижи и образователни услуги в ранна детска възраст. В ДГ „Снежанка“ преди ремонта имаше 6 възрастови групи. Към момента  са 4 от тях с по 100 деца, са настанени в ДЯ „Детски смях“. С откриването на новата сграда се разкриват още 2 групи – една първа и една втора възрастова – за децата родени 2017 и 2016 година, като за първа група все още има 10 незаети места.

В момента екипът се подготвя за внедряване на нови педагогически способи в образоването – като отпадане на задължителното спане и повече самостоятелност при храненето.

1 2

Подобни статии

Top